Šafránové rizoto s restovanými krevetkami

Hodnocení:

Kategorie: Přílohy > Rýže

Datum vložení: 18.10.2015

Postup přípravy receptu

Rizoto:
Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku a promačkaný česnek. Přidáme rýži arborio a po chvíli zalijeme bílým vínem. Vložíme šafrán, osolíme a opepříme. Až se víno odpaří, postupně přiléváme vývar a stále mícháme (rýže nesmí plavat). Nakonec zjemníme máslem a přimícháme trochu parmazánu.

Krevetky:
Do misky nalijeme trochu olivového oleje. Osolíme, opepříme, přidáme promačkaný česnek a promícháme s krevetkami. Na rozpálené pánvi restujeme z každé strany 2-3 minutky, aby se krevetky nerozpadly.

Rizoto podáváme v hlubokém talíři společně s krevetkami. Sypeme parmazánem, případně můžeme ozdobit nasekanou pažitkou.

Autor: KačkaB

Celkem: 170 receptů

Ingredience

  • Rizoto:
  • 300g rýže arborio
  • 100ml suchého bílého vína
  • 100g šalotky
  • 3 stroužky česneku
  • 900ml vývaru
  • 40g másla
  • 20g parmazánu nebu sýru Gran Moravia
  • šafrán
  • sůl, pepř
  • Krevetky:
  • 250g vyloupaných krevet
  • olivový olej
  • česnek
  • sůl, pepř

Doba přípravy: 45 min.

Počet porcí: 2

3.0 0

Komentáře k receptu Šafránové rizoto s restovanými krevetkami

Tento recept doposud nikdo nekomentoval.

Nový komentář

Komentáře od nepřihlášených uživatelů, se zobrazí až po potvrzení zaslaného na Váš email.

pokud máte účet přihlašte se