Vydáno: 3.3.2020Noční směny - stravování

Noční směny - stravování

celý článek »

Vydáno: 3.3.2019NEJVĚTŠÍ MÝTY O DIETÁCH

NEJVĚTŠÍ MÝTY O DIETÁCH

celý článek »

Vydáno: 2.3.2019HUBNUTÍ MŮŽE BÝT ZÁBAVA

HUBNUTÍ MŮŽE BÝT ZÁBAVA

celý článek »

Vydáno: 13.1.2019Hypofunkce / hyperfunkce štítné žlázy vs hubnutí

Hypofunkce / hyperfunkce štítné žlázy vs hubnutí

Štítná žláza je malý endokrinní orgán, který se nachází na přední straně krku těsně pod ohryzkem. Produkuje hormony trijodtyronin a tyroxin, které uvolňuje do krve a tím ovlivňuje rychlost látkové výměny, spotřebu kyslíku, srdeční rytmus, růst a vývoj, ale také metabolismus – tedy to, jak rychle tělo dokáže spálit cukry a tuky. celý článek »

Vydáno: 12.1.2019PROTEINOVÁ DIETA – nepouštějte se do ní sami

PROTEINOVÁ DIETA – nepouštějte se do ní sami

Proteinová neboli bílkovinná dieta se stala v posledních letech velmi oblíbeným módním hitem. Přesto ale nejde o žádnou novinku. Hodně se podobá dřívější Atkinsonově dietě. Spočívá v radikálním omezení příjmu sacharidů a tuků a zvýšené konzumaci bílkovin (masa, ryby, vejce, mléčné výrobky,…). celý článek »

Vydáno: 11.1.2019Vegetariánství

Vegetariánství

Vegetariánství je životní styl, ke kterému se lidé často upínají buď pro zdravější způsob života nebo z důvodu nesouhlasu se zabíjením zvířat. Příznivci vegetariánství odmítají jíst maso nebo zároveň i potraviny živočišného původu. Dle toho je také můžeme dělit na LAKTOVOOVEGETARIÁNY (odmítají pouze maso), LAKTOVEGETARIÁNY (odmítají jíst kromě masa i vejce) a OVOVEGETARIÁNY (odmítají jíst maso a mléčné výrobky). celý článek »

Vydáno: 7.1.2016PALEO strava

PALEO strava

Dodržování PALEO stravy vám může dopomoci k pevné postavě, ale není vhodná pro každého. celý článek »

Vydáno: 23.7.2015Sladká jídla jinak

Sladká jídla jinak

Synonymem sladké chuti je pro většinu z nás cukr, přesněji bílý cukr. Ti osvícenější vědí, že existuje i třtinový cukr, povědomí o dalších sladidlech je však pramalé. Čím dalším můžeme sladit kromě cukru, a jak se tato sladidla liší? celý článek »