Dýňové zelí

Hodnocení:

Kategorie: Přílohy > Ostatní přílohy

Datum vložení: 25.10.2015

Postup přípravy receptu

V hrnci na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme nahrubo nastrouhanou a semínek zbavenou dýni. Promícháme a přilijeme trochu vody. Přidáme bobkový list, kmín, pepř a sůl a dusíme pod pokličkou do změknutí. Dochutíme octem a cukrem a zahustíme strouhaným jablkem.

Dýňovému zelí dodáme šmrnc, pokud do něj na konci vaření přimícháme trochu výpeku z masa.

Poznámka

Dýňové zelí se báječně hodí k pečenému masu (v mém případě kachna) s bramborovým knedlíkem nebo bramborami.

Autor: KačkaB

Celkem: 170 receptů

Ingredience

  • 2 dýně Hokaido
  • 1 cibule
  • 1 jablko
  • 2 menší bobkové listy
  • celý kmín
  • pepř, sůl
  • cukr
  • ocet
  • máslo

Doba přípravy: 60 min.

Počet porcí: 3

3.0 0

Komentáře k receptu Dýňové zelí

Tento recept doposud nikdo nekomentoval.

Nový komentář

Komentáře od nepřihlášených uživatelů, se zobrazí až po potvrzení zaslaného na Váš email.

pokud máte účet přihlašte se