Marocká polévka Harira

Hodnocení:

Kategorie: Polévky

Datum vložení: 27.07.2017

Postup přípravy receptu

Den před vařením polévky si namočíme cizrnu.

Na olivovém oleji si zpěníme cibulku. Přidáme nadrobno nakrájenou mrkev a řapíkatý celer a restujeme. Po chvíli přidáme česnek a následně na kostičky pokrájené maso a cizrnu. Vložíme koření - římský kmín, skořici, červenou papriku (případně chilli) a bobkový list. Přidáme rajské pyré, cukr a zarestujeme. Podlijeme vodou, vložíme hovězí kosti a minimálně hodinu vaříme do změknutí všech ingrediencí.
Přidáme červenou čočku a spařená, oloupaná a pokrájená rajčata. Vložíme hrst posekané petrželky a koriandru a vaříme do změknutí čočky.
Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
Na talíři ozdobíme čerstvou petrželkou, koriandrem a citronem.

Poznámka

Pravá Harira se vaří z jehněčího masa. Můžeme ji ale připravovat i z hovězího. Římský kmín nelze nahradit českým kmínem!!!

Autor: KačkaB

Celkem: 171 receptů

Ingredience

  • 500g jehněčího nebo hovězího masa
  • hovězí kosti na vyvaření
  • 4 mrkve
  • 1/3 řapíkatého celeru
  • 400g rajčatového pyré
  • 5 spařených a oloupaných rajčat
  • hrnek namočené cizrny
  • hrnek červené čočky
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce cukru
  • 5 bobkových listů
  • římský kmín
  • mletá červená paprika
  • (chilli) - pro ty, co mají rádi pikantnější
  • hrst čerstvé petrželky
  • hrst čerstvého koriandru
  • skořice
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • citron

Doba přípravy: 150 min.

Počet porcí: 4-5

3.0 0

Komentáře k receptu Marocká polévka Harira

Tento recept doposud nikdo nekomentoval.

Nový komentář

Komentáře od nepřihlášených uživatelů, se zobrazí až po potvrzení zaslaného na Váš email.

pokud máte účet přihlašte se