Pečená vepřová plec s kapustou

Hodnocení:

Kategorie: Low Carb

Datum vložení: 03.09.2017

Postup přípravy receptu

Vepřové plecko osolíme, opepříme, potřeme česnekem, posypeme tymiánem, ovážeme provázkem do špalíčku, aby drželo tvar, a zabalíme do potravinové folie. V ledničce necháme nejlépe přes noc odpočinout.

Nakrájíme kapustu na menší kousky a uvaříme v osolené vodě.

Do pekáčku vložíme 1/2 cibule pokrájené na větší proužky, 3 stroužky česneku, 2 spařená, oloupaná a pokrájená rajčata, 1/3 pokrájeného řapíkatého celeru a 1 mrkev. Zakapeme olivovým olejem. Vepřové plecko vybalíme z potravinové folie a položíme na zeleninu. Pečeme v troubě na 180°C cca 90min. Není třeba podlévat, zelenina pustí vodu sama.

V kastrůlku zpěníme na olivovém oleji cibuli a zbytek česneku, přidáme nadrobno pokrájené 3 mrkve a 2/3 řapíkatého celeru a restujeme (nepodléváme vodou). Osolíme, opepříme, zalijeme smetanou a nakonec vmícháme kapustu.

Autor: KačkaB

Celkem: 163 receptů

Ingredience

  • 600g vepřového plecka
  • 1 kapusta
  • 4 mrkve
  • 1 řapíkatý celer
  • 2 rajčata
  • 1 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 100ml smetany
  • olivový olej
  • tymián
  • sůl, pepř

Doba přípravy: 100 min.

Počet porcí: 2-3

3.0 0

Komentáře k receptu Pečená vepřová plec s kapustou

Tento recept doposud nikdo nekomentoval.

Nový komentář

Komentáře od nepřihlášených uživatelů, se zobrazí až po potvrzení zaslaného na Váš email.

pokud máte účet přihlašte se