Květáková LOW CARB pizza

Hodnocení:

Kategorie: Low Carb

Datum vložení: 06.05.2018

Postup přípravy receptu

TĚSTO:
Nejprve si květák rozdělíme na růžičky. Na pizzu použijeme pouze květnatou část - nastrouháme na hrubém struhadle nebo rozmixujeme. Stonky nepoužíváme.
Nastrouhanou část vložíme do misky a necháme vařit v mikrovlnce na 4 minuty. Poté vyjmeme, vysypeme květák na utěrku, zabalíme a vymačkáme přebytečnou vodu (asi jeden hrnek).
Vymačkaný květák přendáme zpět do misky, přidáme 3 vejce a nastrouhaný parmazán. Můžeme přidat i oregáno a bazalku na dochucení těsta.
Takto připravenou směs naneseme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 15 minut dle typu trouby. Po vyjmutí z trouby se můžeme pustit do zdobení pizzy. Nejprve naneseme sugo a poté ostatní ingredience a dopečeme na 10 minut.

Autor: KačkaB

Celkem: 161 receptů

Ingredience

  • TĚSTO:
  • 1 květák (cca 700g)
  • 3 vejce
  • 140g parmazánu
  • (možno přidat do těsta oregáno a bazalku)
  • (možno přidat trochu mandlové mouky nebo jemně drcených mandlí - není nutné)
  • NA POKLADENÍ:
  • sugo - rajčatový základ (rajčatové pyré, česnek, olivový olej, oregáno, bazalka)
  • mozzarella, šunka, žampiony, zelenina - co má kdo rád :-)

Doba přípravy: 80 min.

Počet porcí: 1 plech nebo 2 kulaté pizzy

3.0 0

Komentáře k receptu Květáková LOW CARB pizza

Tento recept doposud nikdo nekomentoval.

Nový komentář

Komentáře od nepřihlášených uživatelů, se zobrazí až po potvrzení zaslaného na Váš email.

pokud máte účet přihlašte se