Dýňové rizoto s parmazánem a restovaným masem

Hodnocení:

Kategorie: Přílohy > Rýže

Datum vložení: 01.02.2019

Postup přípravy receptu

Na olivovém oleji nebo ghí orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku. Přidáme bílé víno a necháme vyvařit. Nasypeme rýži arborio a krátce orestujeme. Po chvíli přidáme na malé kostičky nakrájenou dýni, osolíme a opepříme. Průběžně podléváme horkým zeleninovým vývarem. Po změknutí rýže a dýně zasypeme nastrouhaným parmazánem a zjemníme trochou másla.

Jako přílohu můžete zvolit orestovaný plátek libovolného masa.

Pro hezkou barvu jídla zasypeme čerstvou petrželkou.

Autor: KačkaB

Celkem: 171 receptů

Ingredience

  • 400g rýže arborio
  • 1 větší dýně
  • 2dcl bílého vína
  • 100g parmazánu
  • ghí (přepuštěné máslo) nebo olivový olej
  • šalotka
  • zeleninový vývar
  • sůl, pepř
  • máslo na zjemnění
  • petrželka na ozdobu
  • 4 plátky masa (vepřové, kuřecí,...)

Doba přípravy: 60 min.

Počet porcí: 4

3.0 0

Komentáře k receptu Dýňové rizoto s parmazánem a restovaným masem

Tento recept doposud nikdo nekomentoval.

Nový komentář

Komentáře od nepřihlášených uživatelů, se zobrazí až po potvrzení zaslaného na Váš email.

pokud máte účet přihlašte se