Pečená vepřová žebírka

Hodnocení:

Kategorie: Maso > Vepřové maso

Datum vložení: 15.12.2020

Postup přípravy receptu

Žebírka očistíme a odblaníme. Ze všech stran osolíme a opepříme. Dáme do pekáčku, přiklopíme a necháme zatáhnout ve vyhřáté troubě na 220°C na 15 minut. Nepodléváme!

Mezitím si připravíme marinádu. Všechny ingredience smícháme včetně nadrobno pokrájené cibule a prolisovaného česneku. Pro lepší konzistenci celou marinádu rozmixujeme ponorným mixérem.

Po vyndání žebírek z trouby ihned potřeme připravenou marinádou. Podlijeme 1,5 hrnkem vody. Teplotu trouby stáhneme na 180°C a pečeme odklopené cca 2,5 hodiny. V průběhu pečení žebírka obracíme a poléváme výpekem s marinádou. Na závěr zvýšíme teplotu na 220°C a dopékáme.

Poznámka

Žebírka je možné péct i kratší dobu při vyšší teplotě. Čím déle ale žebírka pečeme při nižší teplotě, tím lepší mají chuť.

Autor: KačkaB

Celkem: 171 receptů

Ingredience

  • Na žebírka:
  • 1500g vepřových žeber
  • sůl
  • pepř
  • Na marinádu:
  • 8 lžic kečupu
  • 2 lžíce džemu (jakýkoliv)
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 lžička instantní kávy
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • špetka chilli (kdo má rád pikantnější)

Doba přípravy: 180 min.

Počet porcí: 3

3.0 0

Komentáře k receptu Pečená vepřová žebírka

Tento recept doposud nikdo nekomentoval.

Nový komentář

Komentáře od nepřihlášených uživatelů, se zobrazí až po potvrzení zaslaného na Váš email.

pokud máte účet přihlašte se