Vánoční trubičky

Hodnocení:

Kategorie: Moučníky, dezerty, pečivo > Cukroví

Datum vložení: 31.12.2020

Postup přípravy receptu

TĚSTO:
Všechny suroviny vypracujeme a necháme přes noc v ledničce uležet. Následně si těsto rozdělíme na části po cca 14ti gramech. Trubičku nejprve potřeme těstem, aby klouzala a následně každou část těsta rozválíme trubičkou a následně zabalíme na trubičky. Skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 160°C cca 10minut. Následně trubičky sundáme z kovových formiček. Po vychladnutí máčím konce trubiček v čokoládové polevě.

ČOKOLÁDOV POLEVA:
V hrnečku rozpustíme čokoládu s máslem a cukrem. Následně v nich trubičky namáčíme a necháme ztuhnout v ledničce.

KRÉM:
Ve vodní lázni vyšleháme žloutky, smetanu, cukry a vanilkový lusk. Následně po vychladnutí přidáme máslo a vyšleháme do pěny. Pomocí cukrářského sáčku plníme trubičky. pokud by byl krém málo pevný, je možno přidat máslo, více vyšlehat, případně do šlehačky přidat ztužovač.

Autor: KačkaB

Celkem: 170 receptů

Ingredience

  • TĚSTO:
  • 350g hladké mouky
  • 70g mletých vlašských ořechů
  • 120g moučkového cukru
  • 170g másla
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce holandského kakaa
  • špetka soli
  • KRÉM:
  • 150g másla
  • 3 žloutky
  • 100ml smetany
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vanilkový lusk
  • 5g cukru
  • ČOKOLÁDOVÝ POLEVA:
  • čokoláda
  • máslo
  • cukr

Doba přípravy: 180 min.

Počet porcí: 60 trubiček

3.0 0

Komentáře k receptu Vánoční trubičky

Tento recept doposud nikdo nekomentoval.

Nový komentář

Komentáře od nepřihlášených uživatelů, se zobrazí až po potvrzení zaslaného na Váš email.

pokud máte účet přihlašte se