Postup přípravy receptu
Droždí smícháme s 1 lžičkou cukru. Přidáme 100g mouky, 125ml mléka a rozmícháme v řídké těstíčko (kvásek). Kvásek zasypeme trochou mouky, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít.Do mísy dáme zbytek mouky, osolíme, přidáme zbylý cukr a citronovou kůru. Uprostřed mouky uděláme důlek a vlijeme kvásek. Žloutky rozkvedláme ve vlažném mléce a postupně přilijeme k mouce. Přidáme řídké máslo a vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Po vykynutí těsto mícháním srazíme a dáme znovu vykynout.
Těsto rozválíme na pomoučněném vále (tloušťka cca 1 cm), vykrájíme kolečka (vdolky) a necháme znovu kynout. Uprostřed vdolečků promáčkneme důlek a smažíme ve vyšší vrstvě tuku po obou stranách.
Důlky naplníme povidly, posypeme nastrouhaným tvarohem, ozdobíme šlehačkou a pocukrujeme.
Tento recept doposud nikdo nekomentoval.