Bavorské vdolečky

Hodnocení:

Kategorie: Sladká jídla

Datum vložení: 28.02.2015

Postup přípravy receptu

Droždí smícháme s 1 lžičkou cukru. Přidáme 100g mouky, 125ml mléka a rozmícháme v řídké těstíčko (kvásek). Kvásek zasypeme trochou mouky, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít.

Do mísy dáme zbytek mouky, osolíme, přidáme zbylý cukr a citronovou kůru. Uprostřed mouky uděláme důlek a vlijeme kvásek. Žloutky rozkvedláme ve vlažném mléce a postupně přilijeme k mouce. Přidáme řídké máslo a vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Po vykynutí těsto mícháním srazíme a dáme znovu vykynout.

Těsto rozválíme na pomoučněném vále (tloušťka cca 1 cm), vykrájíme kolečka (vdolky) a necháme znovu kynout. Uprostřed vdolečků promáčkneme důlek a smažíme ve vyšší vrstvě tuku po obou stranách.

Důlky naplníme povidly, posypeme nastrouhaným tvarohem, ozdobíme šlehačkou a pocukrujeme.

Autor: KačkaB

Celkem: 170 receptů

Ingredience

  • TĚSTO:
  • 500g polohrubé mouky
  • 30g droždí
  • 80g másla
  • 70g cukru krupice
  • 250ml mléka
  • 2-3 žloutky
  • 1 lžíce rumu
  • špetka soli
  • citronová kůra
  • ZDOBENÍ:
  • povidla, tvrdý tvaroh, vyšlehaná šlehačka, moučkový cukr

Doba přípravy: 180 min.

Počet porcí: 10

3.0 0

Komentáře k receptu Bavorské vdolečky

Tento recept doposud nikdo nekomentoval.

Nový komentář

Komentáře od nepřihlášených uživatelů, se zobrazí až po potvrzení zaslaného na Váš email.

pokud máte účet přihlašte se