Žloutkové věnečky

Hodnocení:

Kategorie: Moučníky, dezerty, pečivo > Dorty a zákusky

Datum vložení: 01.03.2015

Postup přípravy receptu

Nejprve si konzervu se salkem vložíme do vody a vaříme cca 2 hodiny. Salko nám zkaramelizuje.

Do hrnce vlijeme vodu, olej, přidáme špetku soli a přivedeme k varu. Vsypeme mouku a restujeme, až se nám na dně hrnce začne vytvářet bílý povlak (cca 2 minuty). Těsto necháme vychladnout. Poté postupně hnětačem důkladně zašleháváme každé vejce zvlášť. Pokud bude těsto příliš husté, můžeme ještě 1 vejce přidat.

Těsto nastříkáme pomocí cukrářského sáčku na plech a pečeme dozlatova na 160°C cca 20 min dle typu trouby. Věnečky se nafouknou. Po vychlazení rozkrojíme.

Krém si připravíme uvařením pudinku, který necháme vychladnout a poté do něj zašleháme máslo.

Na spodní polovinu věnečku nastříkáme pomocí cukrářského sáčku krém a přiklopíme vrchní polovinou, kterou následně potřeme pomocí štětečku zkaramelizovaným salkem.

Autor: KačkaB

Celkem: 171 receptů

Ingredience

  • ODPALOVANÉ TĚSTO:
  • 160ml vody
  • 70ml oleje
  • 150-170ml hladké mouky
  • špetka soli
  • 3 vejce
  • KRÉM:
  • 1 vanilkový pudink
  • 1/2l mléka
  • cukr krystal
  • 100g másla
  • POLEVA:
  • zkaramelizované salko

Doba přípravy: 150 min.

Počet porcí: 10

3.0 0

Komentáře k receptu Žloutkové věnečky

Tento recept doposud nikdo nekomentoval.

Nový komentář

Komentáře od nepřihlášených uživatelů, se zobrazí až po potvrzení zaslaného na Váš email.

pokud máte účet přihlašte se