Svíčková na smetaně

Hodnocení:

Kategorie: Omáčky a zálivky

Datum vložení: 12.03.2015

Postup přípravy receptu

NÁLEV:
Do hrnce dáme 2 litry vody, vložíme všechno koření a očištěnou pokrájenou zeleninu na velké kousky. Přidáme ocet a necháme přejít varem. Poté vypneme, necháme vychladnout, vložíme maso a necháme 2 dny v chladu - možno i déle. (Nálev nesolíme)

OMÁČKA:
V hrnci na másle zpěníme cibulku. Poté vložíme maso a zalijeme nálevem včetně koření a kořenové zeleniny a vaříme. Až bude maso měkké, vyjmeme ho a vodu doplníme na 2 litry. Omáčku důkladně rozmixujeme. Poté si rozmícháme smetanu v hladké mouce a zahustíme.
Na vedlejší pánvičku dáme 2 vrchovaté lžíce cukru a rozpustíme v karamel. Poté do karamelu přidáme 2 naběračky omáčky (bude to prskat) a celé to pak vlijeme zpátky do zbytku omáčky. Svíčkovou dochutíme citronem. Můžeme přidat i masox.

Jako přílohu doporučuji kynutý nebo karlovarský knedlík. Maso můžeme ozdobit brusinkami.


Poznámka

Na svíčkovou se dá naložit téměř jakékoliv maso.

Autor: KačkaB

Celkem: 171 receptů

Ingredience

  • NÁLEV NA 2l omáčky:
  • 5 kuliček celého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • (5 kuliček jalovce - v případě zvěřiny)
  • 3 bobkové listy
  • špetka tymiánu
  • kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
  • 2 litry vody
  • 2 lžíce octa
  • maso (hovězí, zvěřina,...)
  • OMÁČKA:
  • 1 větší cibule
  • kus másla
  • 1 smetana 33%
  • hladká mouka
  • 2 vrchovaté lžíce cukru
  • (masox)
  • citron

Doba přípravy: 120 min.

Počet porcí: 2 litry omáčky

3.0 0

Komentáře k receptu Svíčková na smetaně

Tento recept doposud nikdo nekomentoval.

Nový komentář

Komentáře od nepřihlášených uživatelů, se zobrazí až po potvrzení zaslaného na Váš email.

pokud máte účet přihlašte se