Dušené zelí

Hodnocení:

Kategorie: Přílohy > Ostatní přílohy

Datum vložení: 24.03.2015

Postup přípravy receptu

Zelí nakrouháme, okmínujeme, podlijeme vodou a dusíme odkryté. Na druhé pánvičce si na tuku orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a poté přimícháme do zelí. Zelí dusíme doměkka. Následně dochutíme cukrem, solí, octem a lehce poprášíme moukou.

Dušené zelí podáváme k pečenému masu nebo třeba jen k bramborovým šiškám s restovanou cibulkou :-)

Poznámka

Do červeného zelí můžeme na závěr pro lepší chuť přidat trochu rybízové marmelády.

Autor: KačkaB

Celkem: 170 receptů

Ingredience

  • 1 hlávka zelí (600g)
  • 100g sádla
  • 1 cibule
  • 2 lžíce cukruje
  • 1 lžička kmínu
  • šťáva z 1 citronu nebo trochu octa
  • 1/2 lžičky mouky
  • sůl

Doba přípravy: 45 min.

3.0 0

Komentáře k receptu Dušené zelí

Tento recept doposud nikdo nekomentoval.

Nový komentář

Komentáře od nepřihlášených uživatelů, se zobrazí až po potvrzení zaslaného na Váš email.

pokud máte účet přihlašte se