Postup přípravy receptu
Navštivte svého řezníka a kupte si pěkný kousek vepřové plece. Nezapomeňte, že maso by mělo být bez zápachu a nemělo by být oslizlé.Maso si přes noc naložíme na nakrájenou zeleninu, cibuli a česnek. Můžeme přidat i sladkou červenou papriku, pepř a kremžskou hořčici. Nepoužívejte sůl, vytáhne Vám s masa štávu!
Následující den plec vyndáme z lednice, očistíme od zeleniny, nasolíme a zprudka ji opečeme na pánvi s olivovým olejem. maso se tak zatáhne a šťáva při pečení zůstane uvnitř.
Takto opečené maso dáme následně do pekáče se zeleninou a trošku podlijeme vodou. Pečeme zhruba 60min na 180 stupňů. Postupně podléváme.
Jako přílohu doporučuji lehký salátek z polníčku a cherry rajčátky. Ten připravíte velmi snadno. Do misky si dáme propraný polníček, přidáme nakrájená cherry rajčátka, jarní cibulku a natrhané lístky bazalky. Přidáme trošku olivového oleje, provensálské byliny a zakápneme limetkou.
Tento recept doposud nikdo nekomentoval.