Pečená vepřová plec se salátem z polníčku

Hodnocení:

Kategorie: Maso > Vepřové maso

Datum vložení: 28.02.2015

Postup přípravy receptu

Navštivte svého řezníka a kupte si pěkný kousek vepřové plece. Nezapomeňte, že maso by mělo být bez zápachu a nemělo by být oslizlé.
Maso si přes noc naložíme na nakrájenou zeleninu, cibuli a česnek. Můžeme přidat i sladkou červenou papriku, pepř a kremžskou hořčici. Nepoužívejte sůl, vytáhne Vám s masa štávu!

Následující den plec vyndáme z lednice, očistíme od zeleniny, nasolíme a zprudka ji opečeme na pánvi s olivovým olejem. maso se tak zatáhne a šťáva při pečení zůstane uvnitř.

Takto opečené maso dáme následně do pekáče se zeleninou a trošku podlijeme vodou. Pečeme zhruba 60min na 180 stupňů. Postupně podléváme.

Jako přílohu doporučuji lehký salátek z polníčku a cherry rajčátky. Ten připravíte velmi snadno. Do misky si dáme propraný polníček, přidáme nakrájená cherry rajčátka, jarní cibulku a natrhané lístky bazalky. Přidáme trošku olivového oleje, provensálské byliny a zakápneme limetkou.

Autor: Ajták v kuchyni

Celkem: 7 receptů

Ingredience

  • Vepřová plec,
  • 250g polníčku,
  • 1 cherry rajčata,
  • 1 limeta,
  • 2 mrkve,
  • 1 petržel,
  • 1 česnek,
  • 1 cibule,
  • bazalka,
  • jarní cibulka

Doba přípravy: 60 min.

Počet porcí: 4

3.0 0

Komentáře k receptu Pečená vepřová plec se salátem z polníčku

Tento recept doposud nikdo nekomentoval.

Nový komentář

Komentáře od nepřihlášených uživatelů, se zobrazí až po potvrzení zaslaného na Váš email.

pokud máte účet přihlašte se