Pikantní krůtí jatýrka s rýží

Hodnocení:

Kategorie: Maso > Drůbeží maso

Datum vložení: 13.03.2016

Postup přípravy receptu

Jatýrka:
Na olivovém oleji orestujeme 2 nadrobno nakrájené cibulky. Přidáme krůtí játra a orestujeme z obou stran. Přidáme mletý kmín, sladkou papriku, opepříme, podlijeme vodou a dusíme. Přidáme nadrobno nakrájenou čili papričku a ostrý kečup. Až budou jatýrka měkká, vložíme poslední nadrobno nakrájenou cibuli. Poté přidáme majoránku a osolíme.

Rýže:
Na olivovém oleji orestujeme rýži. Přidáme pepř,sůl a podlijeme vroucí vodou. Do půlky cibule napícháme hřebíčky, vložíme k rýži a za občasného míchání vaříme.
Do rýže vmícháme pažitku a podáváme s jatýrky, které také pažitkou ozdobíme.

Poznámka

Játra se vždy solí až na konci, aby neztvrdla.

Autor: KačkaB

Celkem: 170 receptů

Ingredience

  • Jatýrka:
  • 500g krůtích jater
  • 3 cibule
  • 2 lžíce ostrého kečupu
  • 1 čili paprička
  • mletý kmín
  • mletá sladká paprika
  • majoránka
  • pepř, sůl
  • olivový olej
  • (pažitka na ozdobu)
  • Rýže:
  • 2 větší hrsti rýže arborio nebo basmati
  • olivový olej
  • 1/2 cibule
  • 8 hřebíčků
  • pepř, sůl
  • (pažitka na ozdobu)

Doba přípravy: 45 min.

Počet porcí: 2

3.0 0

Komentáře k receptu Pikantní krůtí jatýrka s rýží

Tento recept doposud nikdo nekomentoval.

Nový komentář

Komentáře od nepřihlášených uživatelů, se zobrazí až po potvrzení zaslaného na Váš email.

pokud máte účet přihlašte se