Skotská vejce

Hodnocení:

Kategorie: Maso > Mleté maso

Datum vložení: 01.01.2016

Postup přípravy receptu

Důležité je správně uvařit vejce, aby žloutky zůstaly tekuté. Do vroucí vody vložíme vajíčka a vaříme 4,5 minuty. Poté ihned zchladíme a opatrně oloupeme.

Z masové směsi si připravíme 2 kuličky. Každou z nich rozprostřeme na potravinářskou fólii. Na každou placičku vložíme oloupané vejce a pomocí potravinářské fólie zabalíme.

Kuličky obalíme v mouce, vejci a strouhance. Následně smažíme v rozpáleném oleji.

Opatrně rozkrojíme vroubkovaným nožem a dozdobíme kapkou kečupu, krystalovou solí, pepřem a bazalkou.

Autor: Ajták v kuchyni

Celkem: 7 receptů

Ingredience

  • 2 vejce
  • MASOVÁ SMĚS:
  • 100g mletého hovězího masa
  • 100g mletého vepřového masa
  • 2 listy šalvěje
  • snítek tymiánu
  • drcený kmín
  • špetka muškátového květu
  • pepř, sůl
  • NA SMAŽENÍ:
  • olej
  • NA OBALENÍ:
  • hladká mouka
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • PŘI SERVÍROVÁNÍ:
  • krystalová sůl
  • bazalka
  • pepř
  • kečup

Doba přípravy: 30 min.

Počet porcí: 2

3.0 0

Komentáře k receptu Skotská vejce

Tento recept doposud nikdo nekomentoval.

Nový komentář

Komentáře od nepřihlášených uživatelů, se zobrazí až po potvrzení zaslaného na Váš email.

pokud máte účet přihlašte se