Jablečný štrůdl

Hodnocení:
+1

Kategorie: Moučníky, dezerty, pečivo > Buchty, řezy, koláče

Datum vložení: 14.03.2015

Postup přípravy receptu

Listové těsto si rozdělíme na polovinu, vál si poprášíme hladkou moukou a každou polovinu těsta vyválíme tak, aby se nám "nohavička" vyšla na plech. Mezítím si necháme vyhřát troubu na 175 stupňů. Na vyválené těsto dáme oloupaná a nastrouhaná jablka a posypeme skořicí, pokud jsou jablka kyselá můžete přidat med nebo cukr.

Nastrouhaná jablka obsahují mnoho vody, doporučuji je důkladně vymačkat aby se vám těsto nerozmočilo. Teď, když máme vše nachystáno, štrůdl zabalíme a důkladně uzavřeme, aby nám to nevyteklo. Následne umístíme na plech vyložený pečícím papírem. Na závěr potřeme vejcem a necháme péct cca 20-30min při 175 stupních dozlatova.

Autor: Ajták v kuchyni

Celkem: 7 receptů

Ingredience

  • 1x balení Babického listového těsta
  • 6x jablka
  • mletá skořice
  • 1x vejce
  • hladká mouka

Doba přípravy: 45 min.

Počet porcí: 2 nohavičky

3.0 0

Komentáře k receptu Jablečný štrůdl

autor: danaslesingerova@gmail.comvloženo: 01.7.2015 10:25:18ReagovatNahlásit
Pokud jsou jablka příliš vodnatá, je dobré těsto pod jablka lehce posypat strouhankou, přidávám ještě vlašské ořechy. Také nohavičky před potřením vajíčkem propíchám vidličkou, aby nepopraskalo ;)
#protip

Nový komentář

Komentáře od nepřihlášených uživatelů, se zobrazí až po potvrzení zaslaného na Váš email.

pokud máte účet přihlašte se